Rondje Well & Maasduinen

Fietsroute Verslag: Rondje Well & Maasduinen

Datum: 31-08-2023
Afstand: 32 km
Startpunt: Well, Nederland op 15 minuten rijden van camping DenTiel, Merselo
Eindpunt: Well, Nederland

Website voor de route:

https://www.fietsknoop.nl/fietsknoop/route/24471534/Rondje-well--maasduinen--well

Inleiding:

Dit verslag beschrijft de fietsroute "Rondje Well & Maasduinen", een prachtige tocht door het schilderachtige landschap van Well en de Maasduinen in Nederland. De route is gemaakt met behulp van Fietsknoop.nl en biedt fietsliefhebbers de mogelijkheid om te genieten van de natuurlijke schoonheid, historische bezienswaardigheden en rustige wegen van deze regio.

Routebeschrijving:

De fietsroute begint en eindigt in het charmante dorp Well. Hieronder volgt een beknopte beschrijving van de belangrijkste punten en hoogtepunten langs de route:

  1. Startpunt - Well: De route begint in het schilderachtige dorp Well, gelegen aan de Maas. Fietsers kunnen genieten van de serene omgeving en even op zoek kan naar het kasteel van Well, dat een opvallende verschijning is in het landschap, maar helaas niet toegankelijk voor bezoekers.
  2. Nationaal Park De Maasduinen: De route leid je langs de Maas en door Wellerlooi naar een deel van het Nationaal Park De Maasduinen, een prachtig natuurgebied met zandduinen, bossen en vennen. Fietsers kunnen hier genieten van de rustige paden en de diverse flora en fauna. Er zijn genoeg plekjes voor een stop en te kijken naar de mooie vennen die er liggen.
  3. Rondje door het Park: Binnen het nationale park voert de route je langs kronkelende paden door de duinen en bossen. De natuurlijke schoonheid van het gebied is adembenemend, en er zijn mogelijkheden om even te pauzeren en van het landschap te genieten.
  4. Broekhuizen en Blitterswijk: De route vervolgt zich, na de overtocht bij Broekhuizen (€1,20), langs een oude Maastak en langs dorp Blitterswijk. Waar archeologisch onderzoek wordt gedaan naar de geschiedenis van Kasteel Blitterswijk. Hier kunnen fietsers en wandelaars de maas weer oversteken met het veer van Tante Jet, ook al is het overzetten al overgenomen door een ander bedrijf is dit nog wel de bekende naam in de regio. Het brengt je weer naar Wellerlooi. Maar wij fietsen door.
  5. Terug naar Well: Langs de Maas uiterwaarde, keert de route terug naar Well. Fietsers kunnen opnieuw genieten van het uitzicht op de Maas en kunnen hier de Vituskapel bekijken en een lekker ijsje kopen om deze op een bankje aan de Maas te nuttigen.

Conclusie:

Het "Rondje Well & Maasduinen" is een uitstekende fietsroute voor iedereen die op zoek is naar een ontspannende en schilderachtige fietstocht door het Nederlandse landschap. Met zijn startpunt in Well, het prachtige natuurschoon van Nationaal Park De Maasduinen en de rustige wegen langs de Maas, biedt deze route een perfecte balans tussen natuurlijke schoonheid en historische charme.

Al met al is het "Rondje Well & Maasduinen" een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een onvergetelijke fietservaring in een van de mooiste regio's van Nederland.

 

« Naar het overzicht

Aangesloten bij:

NKC Vekabo ANWB


Neem contact op